REKREACIJA ZA VSE VRSTE PSOV !

Želite svojemu psu omogočiti povsem novo doživetje? 
Pripeljite ga na mini-coursing, tek za vabo.

Vsi vemo, kako radi se psi poženejo za vsem, kar se premika, pa v naravi tega ne smejo početi. Željo po lovu jim lahko odlično poteši tek za umetno vabo, ki simulira plen in beži pred psom. Vaba je narejena iz plastičnih trakov in navezana na vrvico, ki jo po tleh vleče posebna naprava, dolžina proge in hitrost gibanja pa je prilagojena posameznim psom.

Čeprav je bila ta aktivnost sprva namenjena hrtom, pa veseli tudi mnoge druge pse, zlasti tiste z močno željo po lovu. Pri teku za vabo lahko uživajo v »dovoljenem« preganjanju plena, ob tem pa sproščajo nakopičeno energijo in krepijo telesno pripravljenost. Po teku so zadovoljni, prijetno utrujeni in zato nekaj časa bolj umirjeni, pogosto pa tudi poslušnejši in vodljivejši.

Teki bodo potekali praviloma v Ljubljani, na vadišču naše šole, v jutranjih urah, ob koncih tedna (najraje ob sobotah) in v primernem vremenu.
Predvidene datume tekov in število prijavljenih sproti objavljamo TUKAJ, vse prijavljene pa pravočasno obvestimo o morebitni odpovedi.

Vsakokrat lahko sodeluje le omejeno število (največ 8) psov, zato so potrebne vnaprejšnje prijave.

Prijave bomo zbirali za vsak tek posebej po načelu »kdor se prej prijavi, prej teče«. V povratnem e-mailu boste prejeli potrdilo prijave. Dan ali dva pred tekom bomo vse prijavljene obvestili o morebitnih spremembah.

Pridite in poskusite – morda bo tek za vabo postal priljubljena sprostitev tudi za vašega psa.