Zaključen tečaj Mala šola september-oktober

Videti je, da smo za zaključek tečaja ujeli še zadnji suh dan pred dolgotrajnim obdobjem dežja, ki ga napovedujejo vremenarji. Prav vsi tečajniki - Lisa, Cezar, Hexa, Jaša, Lučka in Trixi - so se na zaključnem preizkusu zelo dobro odrezali in si zaslužijo iskrene čestitke. Vidimo se spet spomladi na nadaljevalni stopnji, do takrat pa pridno ponavljajte in utrjujte tisto, kar ste se naučili v Mali šoli.

Tek za člane Slovenskega kluba za terierje je, žal, odpadel

Opravičujemo se vsem članom SKT, ki so v soboto, 19.9 zaman prišli na tek, saj je naprava spet zatajila. Ni bil kriv akumulator, ampak mašinca. Dobra novica pa je, da je ta že (strokovno!) popravljena in jo bomo lahko uporabili že v soboto, 26.9.

Članom SKT pa bomo v bližnji prihodnosti namenili poseben termin, prednost bodo imeli seveda tisti, ki so se že prijavili. Prosimo, spremljajte objave datumov tekov.

Spet tečemo

Naša naprava spet deluje, V soboto 12. 9. smo postavili drugačno progo, ker so vsi prijavljeni psi do sedaj tekli že večkrat in so ustaljeno že dobro poznali. V želji, da bi vabi presekali pot, so zato začeli tudi izbirati bližnjice. No, tokrat so se morali na novi progi bolj potruditi. Vsi štirje - cairn terier, basenji, irska mehkodlaka pšenična terierka in valižanski terier - so tekli izjemno zagnano.  Upamo, da bo jesen še dolgo lepa in primerna za tek.

Tek v soboto, 29. avgusta

Spet smo tekli, vreme je bilo odlično, tehnika pa je, žal, zatajila. Na srečo so vsi psi (4 bišoni, mešanka, cairn terier in, seveda, moj Kato, valižanski terier) lahko tekli dvakrat preden se je mašinca uprla in prenehala delati. Upamo, da ni kaj hujšega in, da jo bomo lahko hitro usposobili. Datum naslednjega teka bomo objavili takoj, ko bo spet "zdrava".

Prvi poletni mini-coursing je za nami.

Danes zjutraj smo na vadišču PRIDEN.SI opravili prvi tek za vabo v letošnjem poletju. Kljub manjšim zapletom z vrvico je vse potekalo gladko in varno. Vreme je bilo idealno in upamo, da bo tako tudi še naprej.

Teklo je 6 psov - dva bišona, en basenji in trije terierji.  Vsi so bili na progi trikrat in tekli so zelo zagnano tako, da jih je bilo res veselje opazovati. Noben pes na koncu ni bil videti utrujen, prepričana pa sem, da so bili vsi zadovoljni in, da so si vsaj malo potešili željo po lovu. Naj nam da misliti kitajski pregovor, ki menda pravi: Pes, ki je zaprt v pesjaku, laja na svoje bolhe. Pes, ki lovi, bolh ne opazi.