Prijavnica v tečaje je TUKAJ.

ZIMSKA MALA ŠOLA za mladičke: 10. januar - 28. februar 2020

Tečaj v dvorani Mr.Park bomo izvedli le, če bo dovolj prijav.
Na voljo bosta dopoldanska (09:30-10:30) in popoldanska (17:30-18:30) skupina.
Prijave sprejemamo do 3. januarja 2020.
Dodatne informacije na tel. 041 679 578.

 ceNIK  TEČAJEV

  • ZIMSKA MALA ŠOLA v dvorani Mr.Park (8 srečanj, 170 €)

  • VRTEC/MALA ŠOLA (vadišče,12 srečanj, 170 €)

  • NADALJEVALNI TEČAJ (vadišče,10 srečanj, 120 €):

  • TEČAJ PES SPREMLJEVALEC PLUS (vadišče, srečanja do izpita,170 €)

  • TEČAJ TRIKCEV (vadišče, 10 srečanj, 100 €)

 

Začetni tečaj - VRTEC / Mala šola

12 srečanj (2x teorija + 10 x praktične vaje)
2 x tedensko, zaključi se z internim preizkusom

Začetni tečaj je namenjen kužkom in njihovim skrbnikom, ki se morajo osnovnih veščin šele naučiti. Tečajnikom želimo posredovati dovolj teoretičnega in praktičnega znanja za kasnejše samostojno delo in življenje s psi. S pomočjo različnih vaj, trikcev in iger pomagamo skrbnikom zgraditi  s psi spoštljiv in zabaven odnos, ki temelji na razumevanju psa kot živalske vrste.  Zato smo v okviru začetnih tečajev pripravili tudi dve teoretični predavanji, prvo o učenju s pozitivno motivacijo in uporabi klikerja, drugo pa o življenju s psom in pasjem komuniciranju.

V tečaj, zlasti k teoretičnemu delu, so vabljeni vsi psičkovi družinski člani, zaželeno pa je, da v tečaju psa vodi vedno ista, najraje odrasla oseba. Psa naj v tečaju vodi otrok le, če je dovolj zrel, da lahko s psom vzpostavi primeren delovni odnos.

Program tečajev je osredotočen predvsem na potrebe skrbnikov v tipičnih življenjskih situacijah kot je prihajanje na klic, hojo brez vlečenja, čakanje, ignoriranje najdenih »dobrot« in psu zanimivih stvari, srečevanje z ljudmi in s psi, itd. Delo s psički poteka brez prisile, na osnovi pozitivne motivacije, predstavimo in priporočamo pa tudi učenje s klikerjem. Po vsakem srečanju prejmejo tečajniki izročke s povzetkom obravnavanih tem in z napotki za delo doma. 

NADALJEVALNI TEČAJ

10 srečanj, 1 x tedensko, zaključi se z internim preizkusom  
Namenjen je psom s predznanjem iz začetnih tečajev, zlasti tistim, ki so še premladi za šolanje po izpitnem programu Pes spremljevalec. Program je prilagojen odraščajočim psom, ki utegnejo biti v tem obdobju težavnejši in upornejši, zato tu poglobimo in utrjujemo vaje, ki jih skrbniki psov v vsakdanjem življenju najbolj potrebujejo. Vadimo tudi v mestnem vrvežu, za popestritev in utrjevanje odnosa s psi pa dodamo še učenje trikcev in uporabnih spretnosti. Ker poteka del tečaja tudi v okolju izven vadišča, je to hkrati tudi priprava na izpitni program Pes spremljevalec BBH. 

TEČAJ PES SPREMLJEVALEC plus

Vaje do izpitnega termina 1 x tedensko (v 1/2 tečaja) in 2 x tedensko (v 2/2 tečaja);
Za odrasle pse s primernim predznanjem; vključuje pripravo na izpite po tečajih osnovnega šolanja KZS in začetno raven Rally-obediencea. Vodniki lahko opravljajo izpit Pes spremljevalec A ali BBH (odvisno od starosti in pripravljenosti psa) v rednih izpitnih terminih katere od članic KZS.  Starost psa na dan izpita mora biti za program A najmanj 12 mesecev in najmanj 14 mesecev za program BBH.

OBČASNI TEČAJI

TEČAJ ZA PSE IGRALCE

10 srečanj, 1 x tedensko; za pse s primernim predznanjem; zaključi se z internim preizkusom

Prijava v tečaj je mogoča šele po predhodnem dogovoru z Mio, 
ki vam bo posredovala tudi vse podrobnosti o tečaju.
Kontaktirajte jo na e-mail zahariasmia@gmail.com  ali po SMS-u na 041/313-505).

TEČAJI TRIKCEV NA ZAČETNI IN NADALJEVALNI STOPNJI

10 srečanj, 1 x tedensko; za vodljive pse s primernim predznanjem; zaključi se z internim preizkusom

Na vsaki stopnji vodnikom predstavimo učenje 10-15 trikcev. 
Prijava v tečaj je mogoča šele po predhodnem dogovoru - prosimo, oglasite se nam.

MALA ŠOLA RAZSTAVLJANJA;
POGOJ ZA TEČAJ JE VSAJ 5 PRIJAV HKRATI

5 srečanj, 1 x tedensko. 
Prijava v tečaj je mogoča šele po predhodnem dogovoru - prosimo, oglasite se nam.

V tečaju simuliramo razstavno okolje, kjer si neizkušeni razstavljalci in mladi psi lahko brez treme in pritiska, ki vlada na pravih razstavah psov, pridobijo začetne razstavne  izkušnje. V tečaju sodelujejo sodniki za zunanjost psov, vendar psov ne ocenjujejo ampak skrbnikom le svetujejo, kako naj jih kar najbolje pripravijo na ocenjevanje in jih v razstavnem krogu pravilno predstavijo. Vsako srečanje sestavlja krajši teoretični del (Splošno o razstavah;  Prijava in sodelovanje na razstavi; Kaj ocenjuje sodnik?  Nega psa in priprava zunanjosti na razstavo; Telesne ocene in vzrejni pregledi) in praktične vaje vedenja in ocenjevanja v krogu. Tečajniki prejmejo po vsakem srečanu tudi pregledne izročke z aktualnimi informacijami.